15 Ocak 2008 Salı

Saç Dökülmesini Önlemek İçin

* Saçlarınızı yıpratmamaya özen gösterin. Kesinlikle fırça, sık dişli tarak kullanmamaya özen gösterin. Islaklığı usulca havlu ile giderin. Saç kurutma makinası ve saç ısıtma makinesi kullanmayın. Hatta bırakın kendiliğinden kurusun. Kurulamaya mecbursanız düşük sıcaklıkta kurulama yapın. Islak saçlarınızı taramaktan kaçınınız ki kırılmasın.

* Biyotinli soya türünden yiyeceklerle beslenmeye özen gösterin. Biyotin saç sağlığınız ve canlı saç derisi için gereklidir. Bazı erkeklerin saç dökülmesi sorununa çözüm olabilmektedir. Biyotin içeren besinler; mercimek, pirinç, bulgur, fasulye, ceviz, soya, ayçiçeği, yulaf tır.

* Saçın dökülmesine neden olan bakteri ve mineralleri etkisiz hale getiren etkili yağ çay ağacı yağıdır. Çay ağacı yağı kafanın heryerine 10 damla şeklinde dağıtılarak uygulanır, akabinde zeytinyağlı sabunla yıkanır ve durulanır.

* Keskin diyarlerden uzak durunuz. Yeterli beslenememeniz saç sağlığınız için olumsuz bir etkendir.

o Silizyum ve Biyotin içerikli saç ürünlerini kullanmaya özen gösteriniz. C vitamini, E vitamini ve jojoba yağı da saç için önem arzetmektedir. Papatya, kadife çiçeği, ginsenng ve çarkıfelek çiçeği saçlarınızın canlı ve parlak görünmesine katkıda bulunacaktır.

o Özellikle soya gruplarını barındıran yiyecekleri tüketmeye özen gösteriniz. Soya taneleri, tempeh, tofu beslenme alışkanlığınızda yer etmelidir. Soya içerikli yiyecekler saç dökülmesini tetikleyen dihidrotestesteron hormonununu etkisini azaltarak dökülmeyi engeller.

* Salmonella enfeksiyonu riskinden dolayı çiğ yumurta yememeye özen gösteriniz.

* Saç derinize masaj yapmanız kafa derisindeki kan dolaşımını arttırıp saç köklarinizin beslenmesini sağlayacaktır. Bu da dökülmeyi önleyecek ve saçlarınızın parlak ve canlı görünmesini sağlayacaktır.

* Fazla oranda A vitamini alınması saç dökülmesini hızlandırır. A vitamini ihtiyacınızı Beta Carotenle giderebilirsiniz.

* Ada çayı ve Elma sikesi ile saçlarınızı durulamanız saçınızın çanllılığına katkısı olacaktır.

* Silisyum barındıran at kuyruğu saçınızın sağlıklı olmasını sağlayacaktır.Ginko bilola kan dolaşımını hızlandırdığı için saçınızın beslenmesini sağlayacaktır.

* Yeşil çay, saw palmetto, ısırgan saç dökülmesini engelleyen mineralleri barıındırır.

* Sebze ve meyvenin bol tüketilmesi, nişastanın ise az tüketilmesi gerekir.

* Güneş saçlarınıza zararlıdır. Ayrıca deniz suyu da saçlarınıza zararlıdır. Uzak durmaya özen gösteriniz.

Hiç yorum yok: