15 Ocak 2008 Salı

Saç Cerrahisine Genel Bakış

Saç Cerrahisine Genel Bakış

Saç nakli alanında on yıldan uzun deneyimimiz ve 10.000'den fazla başarılı operasyonumuz sayesinde biliyoruz ki, başarılı bir saç naklinin hazır bir reçetesi yoktur. Saç naklinin başarısı operasyonu gerçekleştiren doktorun deneyim ve uzmanlığına, kullanılan teknik malzemenin seçimine ve iyi organize edilmiş geniş bir ekip çalışmasına bağlıdır. Kapsamlı bir bilimsel denemeden geçmemiş bazı yeni teknik ve uygulamaların dezavantajları olabildiğini bilmekteyiz. Bu nedenle hastalarımıza sadece test edilmiş olan ve en iyi sonuçları en az riskle verebilecek çözümleri sunmaktayız.


Foliküler ünite nedir?

Birden fazla saç kökünün oluşturduğu doğal saç demetidir. Ancak üç boyutlu mikroskop altında ayırt edilebilir.

Nakledilen saç ünitelerinin kaynağı neresidir ve nasıl elde edilirler ?

FUT yönteminde, nakledilecek olan foliküler üniteler, iki kulak arasındaki saçlı deriden dar bir şerit şeklinde alınır; bu işlem sonrasında hafif ve ince bir iz kalır. Bu yönteme foliküler ünite transplantasyonu adı verilir. Transmed'de nakledilecek foliküler ünitelerin her biri özenle mikroskop altında ayrılarak ekim için hazır hale getirilir. Hazırlanan her bir ünite yeni yerine nakledilecek bir grefttir.

FUE tekniğinde ise nakledilecek kökler, tek tek foliküler ünitelerin özel bir aletle alınmasıyla elde edilir. Bu teknik prensip olarak kökleri teker teker elde etmeye dayalı olup vücuttaki kılların da çıkarılarak kullanılmasına olanak sağlar. Yöntemin avantajı teker teker çıkarılan köklerin yerlerinin belli olmaması, yani iz kalmamasıdır. Dezavantajı ise, aynı sayıdaki greft için FUT tekniğinden çok daha fazla zaman gerektirmesidir.

FUT ve FUE yöntemlerinin her ikisinde de saç kökleri aynı teknikle yeni yerlerine yerleştirilir.

Nakledilecek saçlar nerede ve nasıl kullanır ve ulaşılması gereken veya ulaşılabilecek olan azami saç sıklığı nedir?

Nakil kanallarının hazırlanmasında, nakledilecek alana ve saç yapısına göre değişen, 19-23 kalibre arası iğneler ve lateral kesiler için 0.016 mm lik slit bıçakları kullanılır. En yüksek sıklıkta saçın en yüksek yetişme oranıyla doğrudan ilgisi vardır, başarılı saç nakli bu iki unsuru yan yana getirebilecek deneyimde bir doktorla gerçekleştirilebilir. Biz bugün santimetrekare başına 40-90 foliküler üniteyi (yaklaşık 150 saç teli) yerleştirmeyi başarabilecek durumdayız.

Operasyondan sonra saçın dökülmesini engellemek için önerilen ilaçlar hangileridir?

Androgenetik saç dökülmesi insan ömrünün tamamında etkili bir süreçtir. Başarıyla sonuçlandırılmış bir saç nakli ameliyatından sonra nakledilen saçlarda değil ancak girişimden önce varolan saçlarda ilerleyen yaşlarda dökülme görülebilir. Bu saç dökülmesini durdurmak için mutlaka Finasteride ve Minoxidil alınmasını tavsiye ediyoruz.

Hiç yorum yok: