15 Ocak 2008 Salı

Saçıma daha özel nasıl bakım yaparım

Fazla zaman ve para harcamadan evinizde yapabileceğiniz doğal bakım maskeleri ile saçlarınızı yıpranmalardan, kırılmalardan ve cansız görünümlerden koruyabilirisiniz.

Zeytinyağı Maskesi
5 çorba kaşığı zeytinyağı ve 2 yumurtayı iyice karıştırdıktan sonra saçınıza uygulayın. Sonra bone ya da streçle örtüp 15 dakika bekleyiniz. Süre sonunda saçlarınızı iyice durulayın.

Ballı ve Zeytinyağlı Maske
3 çorba kaşığı zeytinyağı ile 2 çorba kaşığı balı karıştırıp saçınıza iyice sürünüz. Saçlarınızı boneyle ya da streçle örttükten sonra 15 dakika bekleyip iyice durulayınız.

Derinlemesine Temizlik ve Parlak Görünüm için
Saçlarınızı şampuanladıktan sonra bir fincan limon suyu ya da sirkeyi saçlarınıza döküp, masaj yaparak iyice yedirin. Kısa bir süre bekledikten sonra iyice durulayınız. Daha sonra saç kremi sürün ve yıkayın. Uyguladığınız bu işlemler saçlarınızdaki tüm kiri alır ve hoş bir parlaklık verir. Bu yöntemi sıklıkla değil en az iki hafta arayla uygulayın.

Kepekli, Dökülen ya da İncelip Kırılan Saçlar için
Aktarlarda rahatlıkla bulabileceğiniz bir miktar çemen tohumunu daha küçük boyutlar haline gelmesi için çektirin ve geceden suya bırakın. Elde ettiğiniz macunu saç derinize masaj yaparak yedirin.15–20 dakika bekledikten sonra şampuanla yıkayıp durulayın.
Çemen tohumundan elde edilen bu macunun kepek, dökülen, incelen, kırılan saçlar ve kellik gibi sorunlara iyi geldiği bilinen, yaygın yöntemlerden biridir.

Parlak Görünümlü Saçlar için
Parlak görünümlü, göz kamaştıran saçlar için yapacağınız maskede lazım olan malzemeler sadece bir portakal, 1 çorba kaşığı bal ve birkaç damla sandal ağacı yağı. Yapmanız gereken ise portakalın suyunu, balı ve sandal ağacı yağını içerisine az miktarda su koyarak karıştırmak. Elde ettiğiniz ürünü şampuan sonrası durulamada kullanın.Özellikle birkaç kullanımdan sonra farkı göreceksiniz.

Yıpranmış Saçlar için
Sadece bir adet muz ve birkaç damla badem yağı ile yapabileceğiniz bu saç maskesi ile saçlarınıza onarıcı ve doğal bir bakım yapabilirsiniz. Muzu badem yağıyla karıştırın ve saçlarınıza masaj yaparak uygulayın.15 dakika saçınızda beklettikten sonra maden suyu ile durulayın. Bütün bu işlemlerden sonra şampuan ve saç kremi kullanabilirsiniz.

Dökülen Saçlar İçin
Yapılacak bütün işlemlerden önce, yeşil yapraklı sebzeler, havuç, mango, kuru kayısı, tahıllar, Brüksel lahanası ve mercimek içeren protein açısından zengin besinlerle beslenin. Böylece saçın beslenebileceği asıl kaynak olan kanı zenginleştireceksiniz. Unutmayın ki Saçın kendi köküyle beslenmesi ile dışarıdan yapılan hiçbir müdahale eşit değildir.

Hiç yorum yok: